torsdag 20 oktober 2016

Tranornas flykt

Ibland skulle det vara skönt att flyga med tranorna till varmare och soligare trakter, fly vintern. Kommar bort. Eller gå i ide som en björn.



onsdag 19 oktober 2016

Ljushållare i betong

I augusti gjorde jag en ljusstake i betong som jag skrev om här. Det var skoj och jag blev nöjd med resultatet. Jag fortsatte med en annan modell, några gamla mjölkburkar och engångsmuggar. Enkelt och behändigt. Jag hade ganska tjock cementblandning vilket gjorde att kanterna blev ojämnt höga när jag klämde ner engångsmuggarna i mjölkburkarna. Men det blev egentligen bättre än om de skulle ha haft jämna kanter.





tisdag 18 oktober 2016

Kate Bush - Among Angels

Denhär sången kan jag höra hur många gånger som helst. Den har fastnat och får gärna göra det.

Kate Bush var lite väl excentrisk för min smak tidigare. Men hennes senaste (?) skiva, 50 Words for Snow, är fin.


måndag 17 oktober 2016

Stickmaskin

Jag har köpt en stickmaskin med hålkort och dubbla bäddar för 1/2 timme sedan. En begagnad av en tidigare handarbetslärare som tänkt använda den när hon blev pensionerad men den har stått oanvänd. Den kommer med buss till mig om några dagar. Efter det hinner jag inte på jobb utan jag bra stickar och stickar och stickar och stickar. Kanske jag börjar sälja något inom överskådlig framtid.

Jag ha en mycket enkel variant redan och den har varit bra att prova med. Nu blir det mera professionellt;-)

Uddskatan - Finlands sydligaste udde

Jag har en semesterdag idag och har tillbringat nästan hela dagen i Hangö; först i garnaffären Lankasatama, sedan lunch på Smörmagasinet och sedan en promenad till Uddskatan.
Det är länge sedan jag varit till Uddskatan, över ett år sedan. Det har bara inte blivit av. Det var skönt trots att eller kanske just på grund av att jag blev trött. Det gjorde gott både åt kroppen och själen.


Sista styvorsviolen










tisdag 4 oktober 2016

Hangö i storm

När mitt huvud är fullt och jag är trött och orkar inte tänka, kör jag till Hangö och lyssnar på havet. I lördags var det en sådan dag. Det var ganska kraftig sjögång efter några dagars hård blåst.

Det gjorde så gott och jag slappnade av så till den milda grad att jag har haft migrän sedan lördagen... Men nu känns det bättre och jag hoppas den är över för denna gång.








måndag 3 oktober 2016

Lampan Blocket

Det finns vissa saker jag funderar på länge och längtar efter ännu längre innan jag köper. Lampan Blocket har jag velat ha så länge den funnits, dvs 30 (!) år. Ibland tar det längre än ibland.

Harri Koskinen har designat lampan och den finns också på Moderna Muséet i New York.

Men oj vad jag gillar den!