måndag 28 november 2016

Himmeli

Jag är förtjust i himlar, alltså himmeli. På Hantverksmässan i Tammerfors fanns det himmlar gjorda av halm, sugrör, glasrör, pappersrör, ... Alla av olika färger. Spännande. En himmel behöver inte bara vara framme på julen utan hela året om.
Min himmeli är mycket enkel och inte traditionell och av ett slags glasrör. Här hittade jag instruktioner för grundformen, en oktaeder.




söndag 27 november 2016

Sticka för hand och sticka på maskin

Nu har jag kommit upp i varv, idag har jag stickat både på maskin och för hand. Det är ett elände att få bra starter på maskin men sedan går det undan (tills det krånglar...). Jag har stickat en grej som jag inte visar för det kanske blir en julklapp. Efter det startade jag på en poncho, i mjukaste alpacka som är tunnt, så tunnt. Det är så roligt:)
Samtidigt lämnar jag inte stickande för hand, det är rena terapin. Maskinstickning är (roligt) "arbete". Jag håller bl.a. på med en schal av olika restgarner, den är skön kring halsen om det blir kalla dagar.



tisdag 22 november 2016

Återkomst

Jag har varit oförlåtligt länge borta från bloggen men det har varit så mycket på gångs. Skolan tar tid, det har varit många kvällar och veckoslut. I lördags var jag på hanverksmässan i Tammerfors, en inspirerande men lång dag.
Jag ska försöka skärpa mig, få ordning på vardagen. Jag är lite på gångs, ett loppisbord är på gångs och det känns skönt att bli av med lite saker som någon annan kan ha glädje av :) Nästa i tur är bokhyllan men det blir en annan gång, det är ett stort projekt att rensa i den. Dessutom känns det eländigt att slänga böcker men det är inte så många som tar emot längre.
Här kommer lite bilder från en vackrare vardag, idag blev det inte ens ljust...






tisdag 1 november 2016

Ljusfenomen i Fiskars

I år igen finns det fantastiska ljusskulpturer i Fiskars, Cultura mobila. En kanin, ekorre, svan, fantasifågel och häst lyste upp ån. Det var mycket vackert och måste upplevas, fotografier kan inte återge stämningen.Tänk vad fint det finns i näromgivningen:)